Anoek van der Pluijm klasse apart tijdens indoor kampioenschap springen en Randstadcup 2020

Er was veel te winnen. Naast de regiokampioenslinten, de Randstadcup met bijbehorende geldprijs en een startbewijs voor de landelijke indoorkampioenschappen mogen alle kampioenen en reservekampioenen deelnemen aan het Regiospringen tijdens Indoor Brabant en waren er voor alle kampioenen toegangskaarten voor het 72ste CHIO Rotterdam (18 t/m 21 juni 2020). Voor de winnaar van de jubileumrubriek was er bovendien een fantastische geldprijs.

Anoek van der Pluijm almachtig bij de paarden
Anoek van der Pluijm was in topvorm. Ze stuurde zowel Iriz als Elcapone M en Hotspot pijlsnel en zonder fouten door de parcoursen die parcoursbouwer Marco de Jong had gebouwd voor deze lustrumeditie van de Randstadcup.

Anoek van der Pluim met Iriz

Het was opvallend hoeveel schimmels er deelnamen in de klasse Z. In deze klasse reed Anoek van der Pluijm met de schimmelmerrie Iriz een zeer snelle foutloze barrage, ruim 3 seconden sneller dan de nummer twee Mark van der Top uit Utrecht. Daarmee werd ze winnaar van de Randstadcup in de klasse Z en regiokampioen voor Zuid-Holland. Reservekampioen in de klasse Z voor Zuid-Holland was Siebe Kramer met de schimmel Firocco. Anoek en Siebe mogen Zuid-Holland vertegenwoordigen tijdens de landelijke indoorkampioenschappen in de klasse Z. Jordy Duijndam eindigde voor Zuid-Holland op de derde plaats en mag daarmee ook door naar Ermelo.

Ook in de klasse ZZ reed Anoek van der Pluijm formidabel. De amazone die met de paarden van stal Everse start, kwam in deze klasse uit met Elcapone M, Heldorado en Hotspot. Der vrachtwagen van Stal Everse kwam volgeladen naar Utrecht want Senna Everse bracht in de ZZ-klasse Kerswin van 't Roosakker en Hairo uit. Anoek en Senna wisten met resp. Elcapone M en Kerswin van 't Roosakker als enige Zuid-Hollandse tijdens beide manches alle balken in de lepels te houden. Bij de barrage was Anoek net even sneller dan Senna, waarmee Anoek van der Pluijm regiokampioen werd en Senna reservekampioen. Deze combinaties mogen voor Zuid-Holland naar de landelijke indoorkampioenschappen. Ook Siebe Kramer, die met Elzelien derde werd, is afgevaardigd naar Ermelo. De Randstadcup ging in deze rubriek naar Anne van Vulpen (Utrecht) met Kizzi van 't Molenhof.

Zuid-Holland domineert bij de pony's
Maar liefst 10 van de 17 combinaties bij de Randstadcup voor pony's waren afkomstig uit Zuid-Holland. En dat waren niet de eerste de beste. In de klasse Z-C was het een Zuid-Hollands onderonsje. Nikkie van Tol won met Storm van Achint Verstraeten en Whoopy en mag voor Zuid-Holland naar Ermelo.
In de klasse Z-DE waren alle regio's vertegenwoordigd. Isabelle Roepel werd met Breitling regiokampioen voor Zuid-Holland en mag ook naar de landelijke indoorkampioenschappen. De Randstadcup in deze klasse ging naar Kelly Jonker met Vito, deze combinatie komt uit voor Noord-Holland.
TTC ZuidHolland 2019 talent Estelle Slingerland en High Dream N reden twee fantastische foutloze ronden en een hele snelle foutloze barrage in de klasse ZZ-DE. Daarmee werd Estelle regiokampioen én mocht ze de Randstadcup in ontvangst nemen. En ook Estelle mag natuurlijk naar de landelijke indoor kampioenschappen. Isabelle Roepel werd met Anouk reservekampioen.

"Ik heb genoten vandaag van fantastische springsport en ben trots en tevreden hoe de combinaties uit onze regio hebben gepresteerd," zegt Arie Hoekstra, voorzitter van de KNHS Regio Zuid-Holland. "De beste van Zuid-Holland zijn is al knap, de beste van drie regio's zijn is nog veel knapper. Jonge talentvolle amazones zoals Anoek van der Pluijm, Estelle Slingerland en Isabelle Roepel tonen bovendien aan dat het geen toeval is door fantastisch te presteren met meerdere paarden/pony's en in meerdere rubrieken. Klasse dames!"

Van links naar rechts: Estelle Slingerland, Isabelle Roepel en Nikkie van Tol

Programma regiokampioenschappen
Het programma van de indoor regiokampioenschappen van Zuid-Holland is door de stormen Ciara en Dennis flink gewijzigd. De overige indoor regiokampioenschappen zijn als volgt:
zaterdag 22 februari klasse B t/m M springen pony's, Manege Hillegom
zondag 23 februari finale dressuur paarden klasse B t/m ZZ-L, Manege Blauw Gele Vendel
zondag 23 februari klasse B t/m M springen paarden, Manege Hillegom (ongewijzigd)

Klik hier voor de uitslagen.

Geplaatst op: