Zuid-Holland met 35 sterke dressuur ponycombinaties naar landelijke kampioenschappen

Morgan Walraven wint met afstand in klasse Z
Morgan Walraven ('s Gravendeel) won met 70,030% met  Devill's Kiss Naoni, de pony waarmee ze is opgenomen in het B-kader dressuur pony's, overtuigend de klasse Z2-DE. Reservekampioen werd Natascha Hulst (Ter Heijde) met Bailey. In deze klasse mogen ook de nummers drie, Arwen Schaaf (Zoetermeer) met Orchid's Niels, en vier, Annabell van der Horst (Brielle) met Sunny Boy, door naar de Hippiade.
In de klasse Z1-DE was de kampioenstitel voor Fleur Timmermans (Wijk en Aalburg) met Debbehoeves Casper. De combinatie behaalde een score van 64,192%. Reservekampioen Britt Verboon (Maasland) met Hoppenhof's Rens en de als derde geplaatste Lieve van Dijk (Rotterdam) met Sam K kwalificeerden zich ook voor de Hippiade. 
In de klasse Z1-C was slechts een deelnemer. Anna van Westbroek reed met Oki Doki van het Rozendaelhof twee keurige proeven die haar een totaalscore van 63,419% opleverde. Deze combinatie plaatste zich daarmee ook voor de Hippiade.

 

Morgan Walraven - Devill's Kiss Naoni (Z2-DE) Foto: Kathleen van Winden

 

 

Fleur Timmermans - Debbeshoeve Casper (Z1-DE) Foto: Kathleen van Winden

Anna van Westbroek - Oki Doki van het Rozendaelhof (Z1-C) Foto: Kathleen van Winden

Ook Jonne Liefhebber pakt weer twee titels 
Met Golden Jack heeft Jonne Liefhebber (Hei & Boeicop) al de nodige titels behaald. Gisteren kwam daar de kampioenstitel in de klasse M2-DE bij en in de klasse L2-DE met Goldwinshoeve VJ. Met Golden Jack bleef ze 0,334% voor op Pascalle van de Watering (Zwijndrecht) met Tongerenhof Diamoniet. Naast de kampioen en reservekampioen is ook de als derde geëindigde Isabelle Klein (Zoetermeer) met Verdoni's Bibi afgevaardigd naar de Hippiade. 
In de klasse M1-DE won Noah de Bruijn (Simonshaven) met HCS Harley afgetekend. Reservekampioen werd Fleur van Winden (Pijnacker) met Kensington Kai en derde werd Annel Prado (Oostvoorne) met Tommy Boy J2L. Deze drie combinaties zien we later deze maand in actie tijdens de landelijke kampioenschappen. 
Faye Groeneveld (Tilburg) met Rondo Talent en Jolijn Steenbergen (Voorschoten) met Charlie Brown waren de enige deelnemers in de klasse M1-C en de klasse M2-A. 

 

Jonne Liefhebber - Golden Jack (M2-DE) Foto: Kathleen van Winden

 

Noah de Bruijn - HCS Harley (M1-DE) Foto: Kathleen van Winden

Faye Groeneveld - Rondo Talent (M1-C) Foto: Kathleen van Winden

 

Jolijn Steenbergen - Charlie Brown (M1-A) Foto: Kathleen van Winden

Indy Schneider maakt indruk in klasse L
In de klasse L2-DE was het opnieuw Jonne Liefhebber, dit keer met Goldwinshoeve VJ, die met 70,084% overtuigend kampioen werd. In deze klasse mag Zuid-Holland maar liefst vier combinaties afvaardigen naar de Hippiade. Dat zijn naast Jonne Liefhebber, reservekampioen Evy-Lynn van Biert (Middelharnis) met Wenums Veldzicht Just Me, Ivana van der Moezel (Schiedam) met Curly Whory en Anna Barth (Puttershoek) met Kantje's Loraya. 
De klasse L1-DE was een rubriek met veel deelnemers en er werd goed gereden. De kampioenstitel, met deken en rozet en bijbehorende prijs ging naar Aniek Hoorn (Barendrecht) die in Heerjansdam een thuiswedstrijd reed met haar pony Ico van de Beekerheide. Zij gaat met reservekampioen Isa Westendarp Knol (Rotterdam) en Don Chello en met Jaycee Zwartjens (Bergschenhoek) en Beltaine's Kissable eind augustus naar Ermelo.
Dé smaakmaker van de klasse L voor de pony's met een kleinere stokmaat was tijdens dit kampioenschap Indy Schneider. Deze amazone, behaalde in de klasse L2-C met de pony waarmee ze vorig jaar de landelijke titel in de klasse B-C won, Miracle's Roosendaal, gisteren de hoogste gemiddelde score én de kampioenstitel. In de klasse L1-C flikte ze het nog een keer, nu met Doortje, de pony waarmee ze twee weken geleden bij het springen al kampioen werd. 
In de klasse L2-B werd Bibi Luijk (Werkendam) met Penboeth Porsche als kampioen gehuldigd en in de klasse L1-B Jaidy de Winter (Strijen) met Winters Goldflame. Alle kampioenen in de L-ABC klassen hebben zich geplaatst voor de Hippiade.

Jonne Liefhebber - Goldwinshoeve VJ (L2-DE) Foto: Kathleen van Winden

 

Aniek Hoorn - Ico van de Beekerheide (L1-DE) Foto: Kathleen van Winden

 

Indy Schneider - Miracle's Roosendaal (L2-C pony) Foto: Kathleen van Winden

Indy Schneider - Doortje  (L1-C) Foto: Kathleen van Winden

 

Bibi Luijk  - Penboeth Porsche (L2-B) Foto: Kathleen van Winden

Jaidy de Winter - Winters Goldflame (L-B pony) Foto: Kathleen van Winden

 

Spannende strijd in de klasse B
Vooral in de klasse B-DE was het heel spannend. De verschillen in percentages in de kop van het klassement waren minimaal. Uiteindelijk was het Nikki Teubel (Rotterdam) die met Brouwershaven's Marthijs met een mooie totaalscore van 67,375% als kampioen gehuldigd werd. Vlak daarachter, met een totaalscore van 67,208% eindigde Tessa Ottenhof (Maassluis) met Miss Blondie. Ook de nummers drie, Veri Zuidgeest (Oud-Beijerland) met Global's Coco, en vier, Roosmarijn Middag (Oosterwijk) met Mr. Creme Brulee Bloemendael reden met 66,167% en 65,750% uitstekende scores. Ook zij mogen door naar de Hippiade.
Zij worden vergezeld door de kampioen in de klasse B-C, Danique van Oosterhout (Nieuwe Tonge) met Anoeska en de kampioen en reservekampioen in de klasse B-AB Samantha Verheul (Ridderkerk) met Storm en Jinthe Nipius (Capelle a/d IJssel) met Mufasa.

 

Nikki Teubel - Brouwershaven's Marthijs (B-DE) Foto: Kathleen van Winden

 

Danique van Oosterhout - Anoeska (B-C pony) Foto: Kathleen van Winden

Samantha van der Heul  - Storm (B-AB pony) Foto: Kathleen van Winden

"Dit was ons laatste outdoor regiokampioenschap voor 2021, hierna volgt de Hippiade",  zegt Diana Dessing, manager Wedstrijdzaken van de KNHS Regio Zuid-Holland. "We hebben de afgelopen drie weken genoten van prachtige sport en hebben een mooie selectie samengesteld die voor Zuid-Holland vast hoge ogen gaat gooien in Ermelo. Veel succes allemaal! Ik wil de Nieuwe Oranjehoeve en de Develruiters danken voor hun gastvrijheid en ondersteuning en natuurlijk ook alle officials en deelnemers."  

"Onze wedstrijdcommissie heeft ook dit jaar weer de nodige scenario's moeten uitwerken om die vanwege Corona weer in de prullenbak te gooien", zegt Arie Hoekstra, voorzitter van de KNHS Regio Zuid-Holland. "Maar wat ben ik trots zoals het nu heeft uitgepakt. We hebben drie weekenden lang genoten van mooie sport en ik heb alleen maar blije gezichten gezien. Iedereen had er zin in! Dank aan iedereen die daaraan heeft bijgedragen. En ook ik heb hoge verwachtingen van onze afvaardiging naar de Hippiade. Zet 'm op!

De Hippiade is van 17 t/m 21 augustus a.s. in het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Copyright © 2021 KNHS Zuid-Holland, All rights reserved

Geplaatst op: