Tessy van der Velden Jonkers kampioen klasse B cat D/E

Tessy van der Velden Jonkers is met haar pony Ballard Prince de nieuwe KNHS kampioene springen in de klasse B voor D/E pony's. 

Voor Tessy, de laatste kampioene deze avond, klonk het Wilhelmus in de Amaliahal. De 12-jarige Brabants kampioene in de Klasse B/D is amper een half jaar een combinatie met haar Ballard Prince en kreeg dus al voor de tweede keer in korte tijd het Kampioenslint omgehangen.

Tessy van der Velden Jonkers met Ballard Prince Foto Digishots

Hoewel er zich van de 22 deelnemers 12 combinaties voor de barrage mochten melden, bleek het rijden daarvan nog best een opgave, slechts vijf combinaties bleven in de Agradi prijs beide ronden zonder fouten.

Winnares Tessy van der Velden Jonkers beet het spits af in de barrage. Ze verbeterde haar punten van de eerste ronde door de tip van de jury direct in de praktijk te brengen. “Glenn Knoester zei dat ik iets meer mocht ontspannen en dat lukte goed”, vertelt Tessy. De 82,5 punt die ze daarmee scoorde werden niet meer door een foutloze combinatie verbeterd.

Mirte de Wit won met haar ervaren Solaris Justice het zilver en het brons ging naar de laatste deelneemster in de barrage Finet Sterenberg met haar fijn springende Orchid’s Easter Pearl.

Uitslag Klasse B cat. D/E, Agradi Prijs 
1. Tessy van der Velden Jonkers (Sint Oedenrode) - Ballard Prince
2. Mirte de Wit (Maasland) - Solaris Justice
3. Finet Sterenberg (Ysbrechtum) - Orchid's Easter Pearl

Kijk hier voor de volledige uitslag

Geplaatst op: