Zesde wedstrijd met zesjarige pony en de titel voor Katelijne Philipsen

“Super gaaf, ik ben echt heel blij. Dit was pas onze zesde wedstrijd in het M”, laat kampioene Katelijne Philipsen weten. Haar pony NRPS-pony Infinity Time is pas zes jaar oud. “Ik had dit van tevoren echt niet verwacht. Ik heb hem zelf zadelmak gemaakt. Toen was hij nog hengst. Omdat hij best wel een mannetje was hebben we hem gecastreerd. Hij was aan het begin een boefje maar hij het allemaal wel goed gemaakt.”
De amazone uit het Limburgse Meerlo combineert het ponyrijden met school. “Ik zit in de tweede en dat gaat ook goed”, aldus de veertienjarige. Op de vraag of ze vanavond een feestje gaat vieren is het antwoord: “Dat weet ik nog niet.”

Met haar heel scherp gereden barrage noteerde Katelijne Philipsen een tijd van 29.10 seconden. Daar kwam Stella Heijligers het dichtst bij met een tijd van 29.97 seconden. Stella reed in een fraaie stijl en met vlotte wendingen in een mooi ritme over de finish.
Nanke Martini was precies een seconde langzamer dan de kampioene. Nanke profiteerde in de barrage van de grote galopsprongen van haar E-pony Interniki. Het brons was hun deel.

Renzo Zoer eindigde in de klasse M, categorie C op het podium met Marshall. Het jongere broertje van internationaal springruiter Albert eindigde in het M, DE ook nog eens op de vierde plaats met zijn fijn springende vos It’s Me. Renzo nam niet alle risico’s in de barrage en reed een aantal wendingen ruimer dan winnares Katelijne Philipsen. Maar een succesvolle dag voor Renzo, die de laatste jaren vaste deelnemer is op de Hippiade en de Indoorkampioenschappen.

Uitslag Klasse M cat. D/E, Hartog Prijs
1. Katelijne Philipsen (Meerlo) - Infinity Time,0/0/29.10 sec.
2. Stella Heijligers (Asten) - Kwinto van de Rechri, 0/0/29.97 sec.
3. Nanke Martini (Grijpskerk) - Interniki, 0/0/30.10 sec.

Klik hier voor de volledige uitslag

Geplaatst op: