Lees alles over de kampioenschappen

Open onze narrowcast

Heerjansdam, 1 augustus 2021 - Er werd gisteren in vier ringen bij de Develruiters in Heerjansdam tegelijk gestreden om de kampioenstitels dressuur voor pony's. Die strijd leverde 16 kampioenen en 35 afvaardigingen op naar de landelijke kampioenschappen tijdens de Hippiade in Ermelo later deze maand. Indy Schneider (Haarlem) voegde aan haar kampioenstitel bij het springen, twee weken geleden, nog twee kampioenstitels toe door met Doortje de klasse L1-C te winnen en met Roosendaals Miracle de klasse L2-C. Met Miracle behaalde ze bovendien nog de hoogste gemiddelde dagscore. 

Geplaatst op:

Maar liefst 262 dressuurcombinaties streden de afgelopen drie dagen op het terrein van de Develruiters in Heerjansdam om de kampioenstitels en de 35 startbewijzen voor de Hippiade van 17 t/m 21 augustus in Ermelo. Er werd alle dagen goed gereden maar de proeven van Renate van Uytert-van Vliet (Heerewaarden) in de klasse Z2 met Johnny Depp (76.324%) en in de klasse ZZ-L met Just Wimphof (74.357%) waren een klasse apart. Tegen alle weersvoorspellingen in, hebben slechts enkele combinaties in de regen gereden, het was drie dagen prachtig weer. Alleen tijdens de prijsuitreikingen op zaterdag en zondag barstte onweersbuien los boven Heerjansdam, zodat deze in de binnenbaan plaatsvonden.

Geplaatst op:

Van 17 tot en met 21 augustus wordt de Hippiade verreden op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. De kampioenschappen voor de breedtesport zijn jaarlijks een hoogtepunt voor de vele deelnemende paardensporters en -liefhebbers die komen genieten van prachtige paardensport. De voorbereidingen zijn in volle gang, maar door de geldende coronamaatregelen is het nog niet helemaal zeker hoe de Hippiade er precies uit komt te zien.

Geplaatst op: