IJzersterke Zuid-Hollandse dressuurafvaardiging naar landelijke kampioenschappen

Zowel zaterdagochtend 8 juli als zondagochtend 9 juli werd er bij de Develruiters in Heerjansdam gestreden om de kampioenstitels dressuur paarden en de afvaardigingen naar de Hippiade. Die strijd leverde acht kampioenen en 64 afvaardigingen op.

 

Sterk deelnemersveld in zwaarste klassen 
In de zwaarste klasse, de klasse ZZ-L was het kampioenslint voor Sanne van der Giessen (Papendrecht) met Las Vegas die in de finale een score behaalde van 64,429%. Dat was bijna anderhalf procent meer dan reservekampioen Elonie van der Vlis (Oud-Beijerland) die Incredible Ieoor naar een score van 63% reed. De overige startbewijzen zijn voor Dilianne  Beekink (Wateringen) met Berato, Sarah van der Meer (Nootdorp) met Laetitia D.E. en Michèle Lancée-Klip (Maasland) met Milanco's Yme Ids.

In de klasse Z2 behaalde Jos Hogendoorn (Hendrik ido Ambacht) met Lot's of Pleasure een afgetekende overwinning maar 68,143%. Tweede werd Nicole Maat (Berkel & Rodenrijs)  met Kenzy de la Tiny met een score van 65,714%. Ook voor Mara de Vries (Hedikhuizen) met Probarn Mellevanck PP, Annemieke Buizer (Nieuwerkerk a/d IJssel) met Kyramanthe Strh en Chris Epskamp (Ederveen) met Jiolympia waren er in de klasse Z2 startbewijzen voor de Hippiade.

In de klasse Z1 behaalde Michael Ruijgrok (Amsterdam) met Mauricio de hoogste score van 66,786%.  Reservekampioen werd Mariska Jolink-Vermeulen (Reeuwijk) met Lanse. De overige startbewijzen zijn voor Brandon Duindam (Delft) met Milarijke Vr, Sandy van der Salm (Leidschendam) met Ghadir van de Meerhoeve, Fleur Timmermans (Veen) met Jelly V, Jos Hogendoorn met Louisiana DVB, Laura Roling (Alphen) met Floris van de Terpen, Daphne van Leeuwen (Bunne) met Salve Junique, Chris Epskamp met Google en Tessa de Roon (Rockanje) met Marilyn Morka.

Florencio afstammeling Detroit C imponeert
Serena Vergunst (Koudekerk aan de Rijn) is in deze klasse gehuldigd als regiokampioen. Ze behaalde met de door haar zelf opgeleide Midnight Diamond P een score van 68,167%. Debby de Graaf (Pernis) reed de Fries Drys ut Westereen naar een percentage van 65% en werd daarmee reservekampioen. De derde plaats was voor Nadine Grimbergen (Lisse) en Zafina. Ook voor Gwen Vollebregt (Nieuw Beijerland) en Noyo TC, Claudia Grundmann (Waddinxveen) met Madison, Anne Hoogenboom (Numansdorp) met Missi Vita, Marjan de Koning (Zwijndrecht) met Wardie K, Tessa Noteboom (Nieuwe Tonge) met Casper, Chris Epskamp met Madam en Laurie Noordermeer (Noordwijk) met Mayleine Reina waren er startbewijzen voor de Hippiade. 

In de M1 finale werd sterk gereden. Danique Delanghe (Hazerswoude Dorp) reed de Florencio afstammeling Detroit C naar een score van 71,417% en werd daarmee regiokampioen. Ook Jaimy Jongman (Zuidland) passeerde de 70% grens, zij reed met Nadijena een score van 70,5%. Ook Isabeau Breure (Zuid-Beijerland) met New Look VDJ, Jesper van Heijst (Bleiswijk) met Nexter Carlos O, Milou van Zweeden (Bleiswijk) met James Dean, Karin van Oorschot Hendriks (Hendrik Ido Ambacht) met Novalis, Lotte van Engelen (Nootdorp) met Nijntje en Lola Middelburg ('s Gravenhage) met Nadal TC hebben een startbewijs voor de Hippiade.  

Hoogste dagscore voor Tessa van Os in L1
Ook in de klasse L2 waren er veel deelnemers. Bob Koopman (Lisserbroek) werd met Chapeau met 69,083% regiokampioen in deze klasse. Inez van Waalwijk van Doorn (Maassluis) reed Karperhoeve Nianco naar een mooie tweede plaats met 68,083%. De verdere startbewijzen zijn gewonnen door Trudy Logchem (Den Hoorn) met Notre Dame Kf, Jade Verschoor (Nieuwerkerk a/d IJssel) met Nobell, Chenna Notenboom (Klaaswaal) met Mr. Q, Denise Speelpenning (Rockanje) met Harley fan de Poortershoek, Jet van 't Zelfden (Heerjansdam) met Nicky Lauda en Quinty den Butter (Hoornaar) met Gucci.

De hoogste dagscore werd behaald in de klasse L1. Tessa van Os (Sprang Capelle) reed de door haar vader gefokte volle zus van de bij het KWPN goedgekeurde dekhengst Mowgli en een halfzus van Kjento (v. Negro) naar 74,667% waarmee ze ruim voor bleef op Noortje Geerts (Bergschenhoek) die met Oakly Hd met 70,833% tweede werd. Behalve Tessa en Noortje hebben ook Chantal Neeleman (Ridderkerk) met No Doubt Kpd, Jaimy Jongman met Og3ne, Lieke Koole (Maasland) met Kordeaux, Ilse de Wilde (Andel) met Omatoya, Jessica van den Bosch (Meerkerk) met Onora Waard, Danielle Schuurmans (Rotterdam) met Mi Amore DS en Kirsten Hoogerwerf (Vlaardingen) met Orin hun startbewijs voor de Hippiade gewonnen.  

Debuterende combinatie maakt indruk in klasse B
Annelot van Dongen (Dirksland) maakte haar debut met de vijfjarige Oh look at me en werd meteen regiokampioen in de klasse B met een mooie score van 67,500%. Reservekampioen werd Iris van Berk met Nareno D'N Hop. De overige zes combinaties zijn Liza van Hoorn (Oostvoorne) met N'Ferrero, Marieke Nobel (Oostvoorne) met O Lilly, Kim Buijn (Leiden) met Ocean, Yvon Noordermeer (Nootdorp) met Ginellie M, Jessica Kriek (Barendrecht) met Mind Your Step H&C en Stefanie Storhannus (Poortugaal) met Bienvenido.

Geplaatst op: